Последна промена пред 9 минути | Четврток 24 Април 2014 | 27 0

Потпишани колективни договори во три индустрии

  • Објавено: 18.07.2012 15:02
  • Прочитано: 560
  • Печати

Синдикатите од текстилната, кожарската и чевларската индустрија потпиша спогодби за продолжување и усогласување на колективните договори за овие дејности со Здружението за текстилна индустрија и со Здружението за кожарска и чевларска индустрија при Организацијата на работодавачи. Претседателот на Синдикатот Анѓелко Анѓелковски и претседателот на Здружението за текстилната индустрија Димитар Поповски, потпишаа два документа, Спогодба за продолжување на важноста на Колективниот договор за текстилната индустрија на РМ и Усогласување на Колективниот договор за текстилната индустрија на Македонија.
Анѓелковски и претседателот на Здружението за кожарска и чевларска индустрија Костадин Барзов потпишаа Спогодба  за продолжување на важноста на Колективниот договор за кожарска и чевларска индустрија на Македонија и Усогласување на Колективниот договор за кожарска и чевларска индустрија во државава.

 

/style/images/posledni.jpg

Последни коментари (вкупно: 0)

Прочитај ги сите коментари:

Напиши коментар:

име:
е-маил:

добивајте известувања за коментарите на маил
порака:

Плусинфо нема да објавува коментари кои содржат говор на омраза, кои дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба, како и коментари кои повикуваат на етничко, верско, расно, национално или политичко насилство и нетолеранција.


ОСТАНАТО ОД РУБРИКАТА
ПОВЕЌЕ >>

http://images.plusinfo.mk/izvori/plusinfo.jpg
info,donka.jpg
Чија е оваа програма?
Донка Барџиева Трајковска
23.04.2014
Gero profil picture.jpg
Заев, само храбро!
Бранко Героски
23.04.2014
повеќе колумни>>