• 24 август 2016
  • Вести денес: 94
Плусинфо14:23 29 март 2015 ● Прочитано 1047

Британската полиција ги истражува заканите со смрт упатени кон директорот на „Би-би-си“ Тони Хол поради тоа што неодамна го отпушти  водителот на популарната емисија за автомобилизам „Top gear“, Џереми Кларксон (54) кој неодамна се најде скандал поради тоа што му удрил тупаница во лице на еден од продуцентите на компанијата.

Весникот „Мејл он Сандеј“ објави фотографии од чуварот пред куќата на првиот човек на „Би-би-си“.

Полицијата соопштила дека детективите ги испитуваат наводите за заканите со смрт кои му биле испратени преки имејл на Хол. Според пишувањето на британскиот весник заканите биле испратени истиот ден кога Кларксон бил отпуштен.

 „Би-би-си“ во средата објави деканема да го обнови договорот со Кларксон кој истакнува дека овој месец првин вербално, а потоа и физички го нападнал продуцентот бидејќи по снимањето не му обезбедил топла вечера.

Кларксон поради нападот на 10 март бил суспендиран што предизвикало голкем гнев кај љубителите на неговата емисија, по што на интернет била покрената петиција за да се врати Кларксон во емисијата, во која се собрани над милион потписи.

 

Подготви:Б.В.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.
ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Ак­тер­ка­та На­та­ли Вуд се­пак е уби­ена

Кри­ми­но­ло­гот Но­гу­чи по смрт­та на ак­тер­ка­та во 1981 го­ди­на го ис­пи­ту­вал те­ло­то на ак­тер­ката, но нап­ра­вил голем пропуст.

Скот Иствуд ја от­кри тра­гич­на­та при­чи­на зош­то сè уш­те е сло­бо­ден

Вo ед­но не­о­дам­неш­но ин­тер­вју, Скот Иствуд от­кри­ва де­ка ед­на од не­го­ви­те по­ра­неш­ни де­вој­ки за­ги­на­ла во со­об­ра­ќа­ј­на нес­реќа.

Би­јон­се об­ја­ви фо­тог­ра­фи­и од сни­ма­ње­то на ал­бу­мот „Ли­мо­нaда“

По­во­дот бил На­ци­о­нал­ни­от ден на ли­мо­на­да­та во САД, кој па­ѓа се­кој 20 ав­густ во го­ди­ната.

При­ја­тел­ка­та на Болт е вдо­ви­ца на бра­зил­ски нар­ко­бос

Ду­ар­те ве­ли де­ка по­ра­ди об­ја­ве­ни­те фот­ки уми­ра од срам, но сво­ја­та ноќ со Болт ја на­ре­ку­ва „нор­мал­но дру­жење“.

Ме­ла­ни­ја Трамп ќе ги ту­жи ме­ди­у­ми­те по­ра­ди „гнас­ни лаги“

ПН: На­пи­си­те за на­вод­но­то да­ва­ње ес­корт ус­лу­ги за Ме­ла­ни­ја Трамп, од пред две де­це­нии, сод­ржат гнас­ни ла­ги и кле­вет­нич­ки из­јави

НАЈЧИТАНИ